Bilforsikringer har flere vilkår det er viktig å sammenligne for å finne beste avtale blant forsikringsselskapene. Dette er noe av det du bør sjekke:

Leiebil

Om noe skjer med bilen din, får du leiebil uten ekstra kostnader i perioden? Får du en gunstig avtale på å leie en leiebil eller må du klare deg uten?

Høyere bonus

Ofte får man økt bonus når man flytter bilforsikringen, men unntak av om du har vært i det eksisterende forsikringsselskapet under seks måneder. Det vil altså lønne seg å bytte med jevne mellomrom, ikke hele tiden! Dette er noe du bør sjekke før du bytter forsikringsselskap.

Kostbart ekstrautstyr

Noen velger å kjøpe bil med det ene ekstrautstyret etter det andre. Dette er noe du bør sjekke om forsikringen dekker eller om du må betale en tilleggsforsikring slik at dette inngår.

Maskinskade

Vil forsikringen dekke skader på rammer, motor, girkasse og mer?

Sikkerhetsutstyr

Enkelte biler har ekstra sikkerhetsutstyr som ikke er det standard sikkerhetsutstyret som andre modeller blir levert med. Om du har mer sikkerhetsutstyr kan du ofte få rabatt på bilforsikringen, så her er det viktig at du informerer forsikringsselskapet om dette før du inngår avtalen og når du ber om forsikringstilbud.

Bil nr. 2

Om du har en eldre bil og skal nå kjøpe en bil nr. 2 kan du ofte overføre bonusen fra den eldste bilen og over på den nye. Dette bør du sjekke om blir det billigste alternativet for deg.