Det er viktig å spare penger der man kan, også på forsikring. Når det er sagt så bør man aldri velge utelukkende på pris ettersom en god forsikring som dekker godt er langt viktigere om uhellet skulle skje.

Hvor ofte lønner det seg å skifte selskap?

Ved å gå gjennom forsikringene dine en gang i året vil du kunne beholde konkurransedyktige priser, samtidig som du får gode vilkår. Forsikringsselskapene er hele tiden på jakt etter nye kunder, så her kan det lønne seg å hente inn tilbud fra flere selskaper.

Skaff deg oversikt over forsikringene

En gang i løpet av året bør du sjekke forsikringsordningene dine. Etter hvert som årene går forandres behovene, og det er viktig at du er godt sikret uansett hvor du er i livet. I tillegg er det slettes ikke sikkert at det lønner seg å være lojal og sitte på samme forsikringsselskap år etter år. Ved å sjekke hva prisene er på markedet en gang i året sikrer du at du alltid har riktige og gode forsikringer, som du ikke betaler for mye for. Om du har mange forsikringer vil det som regel lønne seg å samle alle forsikringene i ett selskap ettersom du får langt bedre pris som en totalkunde, enn ved enkeltforsikringer.

Dette bør du gjøre

Etter at du har fått en god oversikt over hvilke forsikringer du trenger, kan du begynne å innhente tilbud fra forsikringsselskapene.  Du kan gjerne få tilbud fra ditt nåværende forsikringsselskap først, og deretter sammenligne med andre tilbud du får fra andre. Sjekk både vilkår og pris for å sikre deg at avtalen er god. For å spare deg for tid, trenger du ikke ta kontakt med hvert enkelt selskap en etter en – legg det ut på anbud! Da tar forsikringsselskapene kontakte deg og gir hvert sitt tilbud.